Top tips over busreizen in Nieuw-Zeeland

Er zijn tal van goede busreizen in Nieuw-Zeeland en dit artikel schetst een aantal belangrijke overwegingen bij het kiezen van de beste reis voor jou.

Nieuw-Zeeland is een perfecte plek om een door middel van een busreis te bezoeken. Met korte rij-afstanden en uitgebreide reis-netwerken heb je toegang tot de beste gebieden van het land zonder je zorgen te hoeven maken over het rijden, autoverzekeringen en stijgende benzine prijzen!

Er is een grote verscheidenheid aan busreizen voor backpackers, voor elk budget en voor elke reisstijl.
Hieronder staan enkele tips om je te helpen kiezen voor de beste optie voor jou:

- Zorg ervoor dat het bedrijf Qualmark gecertificeerd is. Qualmark is een service vergelijker waarbij gevestigde en gerenommeerde reisbedijven bij aangesloten kunnen zijn. Zorg ervoor dat de busreis waarmee je wilt gaan reizen een Qualmark logo bevat en het lieftst een Qualmark Enviro-logo, deze garandeert dat de reis milieuvriendelijk is.

- Ervaring telt. Doe een beetje onderzoek om een operator te zoeken, bekijk bijvoorbeeld naar  beoordelingen en kijk hoe lang het bedrijf al bestaat. Vergelijkingssites zijn een goede manier om je reismogelijkheden te vergelijken.

- Kies de "stijl" van reizen die het beste bij u past. Voor veel mensen is een reis naar Nieuw-Zeeland is een “once in a lifetime” ervaring. Daarom is het belangrijk dat je een goede reis uitzoekt die je maximale ervaringen geeft en je het besluit niet laat afhangen door prijs alleen.

Nieuw-Zeeland is een outdoor paradijs dus overweeg de reisopties zorgvuldig en zorg ervoor dat je krijgt wat je  verwacht van de reis. Als u houdt van wandelen kies een pakket die wandelingen enz. integreert.

- Plan zorgvuldig en voorzie in extra kosten. Bij het plannen van je reis en het daarbij passende budget  moet je de tijd nemen om na te denken over de eventuele extra kosten. De volgende zijn voorbeelden van de kosten van een reis rond beide eilanden voor 1 volwassene (info van http://www.fourcorners.co.nz/new-zealand/currency-costs/):

Ferry overtocht - $ 150 voor 1 volwassene (retour)
Maaltijden - $ 40 per dag (op basis van afhaalmaaltijden ontbijt, lunch en maaltijd - geen alcoholische dranken inbegrepen!)
Accommodatie - ongeveer $ 25 per nacht (budget accommodatie)

Het is belangrijk om deze factoren hierboven te bekijken bij het vergelijken van de busreizen en rondleidingen (waarvan vele inclusief de bovenstaande kosten zijn - hoewel het ook aan te raden is om zorgvuldig te controleren hoeveel maaltijden worden aangeboden op de reizen, deze kunnen namelijk sterk variëren)
Vervolgens kun je achterover leunen, ontspannen en genieten! Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt kun je genieten van de prachtige uitzichten en dompel je onder in een aantal van 's werelds mooiste natuurlandschappen.

Voor meer informatie over busreizen bezoek je de Flying Kiwi Website.