Welke backpacker busmaatschappij?

Er is een uitstekend aanbod aan backpacker busmaatschappijen mogelijk in Nieuw-Zeeland, dit artikel geeft een goed zicht op de populairste mogelijkheden.

Deze eeuwige vraag  wordt vaak gesteld door tal van backpackers en is vaak besproken op talloze reisforums.

Het eerste belangrijke punt is dat er voor ieder wat wils is! De één zijn droom kan kan de andermans nachtmerrie zijn dus zorg ervoor dat je altijd zorgvuldig onderzoek doet zodat je weet wat je te verwachten staat. Er zijn drie belangrijke stijlen van een reis door Nieuw-Zeeland:

1.) Avontuurtour met langere pauze opties. In deze stijl van reizen kunt je het gemak van een tour combineren met de flexibiliteit om uitstappen op elk punt. Door deze unieke mogelijkheid kun je een eigen reis samenstellen maar ook profiteren van het gemak van maaltijden en accommodatie.
Hoewel veel reizigers besluiten om aan een stuk door te gaan biedt het wél de mogelijkheid om langere pauzes in te lassen en de omgeving rustig te verkennen.

Bustours mogelijk via: Flying Kiwi Adventure Tours

2.) Hop on, hop off bussen. Deze busnetwerken bieden de flexibiliteit om de bus te verlaten en tijd door te brengen in de toegewezen stops in het hele land. Routes variëren per busmaatschappij dus neem de tijd om uit te zoeken welke stops in het pakket zitten en hoe vaak de bussen vertrekken..

Zoals bij alle attracties in NZ, zorg altijd dat je bij Qualmark gecertificeerde bedrijven boekt als dat mogelijk is. Je zal veel andere reizigers ontmoeten en de groepen zullen vaak veranderen op verschillende stukken van de reis. Veel bedrijven bieden ook accommodatie en / of activiteit kortingen aan hun passagiers.

Bij het uitwerken van een budget moet je niet vergeten om factoren als voedsel, huisvesting en veerdiensten rekenen voor het reizen tussen de eilanden.

Bustours mogelijk via: verschillende bedrijven (bezoek  newzealand.com voor de lijsten met bedrijven)

3.) Avontuurtour. Tours bieden een scala aan reismogelijkheden met vaste datum met het gemak dat eten en accommodatie is voorzien (dit kan variëren per bedrijf, dus check de reisroutes zorgvuldig).
Je zult de hele reis met dezelfde groep doen en een gids zal meestal helpen om tijdens de reis alle activiteiten te regelen. Dit is een populaire manier van reizen voor mensen met vaste reisgegevens die geen tijd willen verspillen aan het regelen van dingen zoals accommodatie en maaltijden.

Bustours mogelijk via: verschillende bedrijven  (bezoek newzealand.com voor de lijsten met bedrijven)