Ontdek Nieuw-Zeeland’s nationale parken

Nieuw-Zeeland staat bekend voor haar ongerepte natuur en prachtige nationale parken.

Dit artikel vertelt de drie beste wandel-opties in de mooiste nationale parken.

Met een totaal van 14 nationale parken biedt Nieuw-Zeeland een grote selectie van unieke wandelpaden en prachtige landschappen. Onderstaand kun je de drie meest populaire routes van wat mij betreft de mooiste nationale parken van Nieuw Zeeland vinden.


De drie populairste wandel-opties:

De derde plaats:
Abel Tasman Coast Track. Dit 51 km lange wandelpad leidt van het zuidelijke uiteinde van het Abel Tasman National Park naar Wainui Bay, het noordelijkste punt van het park. Met onder andere de gouden zandstranden en het bos aan de kust biedt dit pad veel afwisseling van wandelingen. De route loopt grotendeels langs de kust, en is dus relatief vlak. Om de volledige route te lopen moet je ongeveer drie tot vijf dagen uitpakken. Ook zijn er mogelijkheden voor mooie dagtochten of tochen waar gedeeltes per kajak afgelegd kunnen worden. In Marahau is er de mogelijkheid om met een watertaxi mee te gaan die je naar jouw geselecteerde plaats van het park afzet, vervolgens kun je er een tent of hut boeken.

De tweede plaats:
Tongariro Alpine Crossing. Deze ééndaagse wandeltocht is één van de tien mooiste dagwandelingen van de wereld en overwegend de mooiste van Nieuw-Zeeland. Het Tongariro National Park is het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland en met haar drie actieve vulkanen biedt het een ongelooflijk landschap met daarin onder andere de hoogste vulkaan van Nieuw-Zeeland genaamd Ruapehu. Het 19.4 km lange parcours door de alpen is soms erg stijl en het weer is er vaak onvoorspelbaar maar elke meter van het pad is vol sfeer en belonend.

De eerste plaats:
Routeburn Track. Binnen de Aspiring National Park en Fiordland National Park is er een 32 km lang wandelpad genaamd “Routeburn Track”, die volgens de Department of Conservation telt als één van de negen geweldigste wandelingen. Deze wandling kan gedaan worden in drie dagen, er zijn verscheidene aanbiedingen van goede hutten gedurende de weg. Niet alleen kan het ongerepte machtige regenwoud bewonderd worden op dit circuit, maar ook de heldergroene rivieren, sprankelende bergmeren, prachtige watervallen, ruige kliffen en nog veel meer.

Het Department of Conservation (DOC) probeert het natuurlijke erfgoed van Nieuw-Zeeland te beschermen en biedt wandelaars informatie over wandelpaden, het verblijf voor meerdaagse wandelingen, de nationale parken zelf en de mooiste plaatsen om te zien.

Een tourbus bedrijf die al deze wandelingen aanbiedt is Flying Kiwi Adventure Tours, in aanvulling op deze indrukwekkende wandelingen bieden ze nog veel meer unieke activiteiten en prachtige landschappen van Nieuw-Zeeland.

Article by

  • Phone
  • Book now
  • Visit our website

Related tags