Abel Tasman Wandel Handleiding

Het nationale park genaamd Abel Tasman is waarschijnlijk Nieuw-Zeeland's mooiste park.

Een wandeling door dit gebied is een must voor iedereen die het land bezoekt.

Abel Tasman Wandel Handleiding
De wandeling door het Abel Tasman nationaal park gaat over een spectaculair wandelpad met uitzichten over prachtige turquoise wateren en gouden stranden.

Met een reis via Flying Kiwi New Zealand Tours krijg je voldoende tijd om het gebied te verkennen. Er is hier een volle dag beschikbaar waarin je heen en weer kunt gaan over het wandelpad of een wandeling op de heenweg kunt doen en een watertaxi terug.

Als alternatief kun je het park betreden met een kayak, ook kun je zeilen of in een traditionele waka varen om zo de mooiste delen van het park te zien.

In het gebied zijn een aantal franse namen achtergelaten door d'Urville en zijn bemanning Adele, Simonet en Torrent. De franse namen voegen karakter aan deze tocht, ook is er een dijkweg waarbij je de monding kunt oversteken. Het einde van het pad loopt door een open terein richting Tinline Bay.

Het wandelpad rond Guilbert Point naar Apple Tree Bay gaat door een beukenbos met grote kanuka bomen. Na Yellow Point kom je in het binnenland, kronkelende langs verschillende kleine geulen waarna je eindigt in een open landschap met uitzicht Torrent Bay, de kust en de eilanden aan de noordkant.

Vervolgens daalt het pad af naar Anchorage Bay waar je kan lunchen en vanuit daar terug lopen of verder lopen naar Bark Bay.