Top tips voor het kiezen van een avontuurreis

Avontuurreizen zijn een populaire manier om de opwinding en schoonheid van Nieuw-Zeeland ervaren.

Dit artikel geeft je tips over het kiezen van een avontuurreis.

Aotearoa is misschien wel het centrum van de wereld voor avonturiers en de perfecte plek om aan elke adrenaline kick te voldoen. Van parachutespringen tot walvissen spotten ben je gegarandeerd voor elk wat wils te vinden.

De volgende stap is om je reis samen te stellen en zoveel mogelijk ervaringen op te doen. Voor velen, met name diegene met een beperkte tijd of  zij die op zoek zijn naar dagelijkse opvulling is deelname aan een avontuurreis een voor de hand liggend antwoord.

Deelnemen aan een van deze reizen biedt de volgende voordelen (kan variëren afhankelijk van de touroperator - controleer de routes voor nadere bijzonderheden):

- Voedsel, huisvesting en vervoer zijn inbegrepen– zodat je meer tijd kunt besteden met het doen van de dingen waarvan je houdt.

- De beste activiteiten zijn beschikbaar voor de beste tarieven. Reizen met een groep zorgt voor kortingen, gevestigde tour-organisaties zullen de beste deals en aanbiedingen al voor je geregeld hebben.

- Een directe groep met reisgenoten. Het beste deel van een deelname aan een rond-tour is dat je gelijk conctact hebt met een groep van gelijkgestemde reizigers om je ervaringen mee te delen.

- Toegang tot lokale kennis. Goede reisgidsen zijn de sleutel tot succesvolle trips - kies een bedrijf dat alleen gebruik maakt van plaatselijke gidsen en een goede passagier-begeleider verhouding heeft. Dit zal ervoor zorgen dat je de kans krijgt om meer te leren en meer van de Kiwi cultuur.

- Gemoedsrust. Zelfstandig reizen is een verrijkende ervaring maar het reizen een rond-tour biedt de garantie van hulp en snelle feedback tijdens je reis. Of je nu de naam van een lokaal oriëntatiepunt wilt weten, meer over Maori tradities of de beste ijssalon - je gidsen zullen een fontein van kennis zijn.

- Het ontdekken van geheime plekjes. Sommige reis bedrijven zullen je voorzien van toegang tot verborgen plekken die vaak over het hoofd worden gezien op de normale toeristische route. Flying Kiwi Tours, in het bijzonder, staan bekend voor het bezoeken van een verscheidenheid aan prachtige plekken die de bezoekers buiten de toeristische route nemen.

- Tours kunnen u geld besparen. Bij het plannen van je reis is het belangrijk te kijken naar de dingen die bij de reis inzitten. Het aantal maaltijden, vervoer, veerdiensten, accommodatie en activiteiten moeten allemaal worden meegewogen in de kosten van je reis of bij de vergelijking met andere opties.

Het is ook belangrijk om te weten dat veel dingen die bij een reis inzitten vermeld staan maar eigenlijk gratis zijn bij een reis door Nieuw-Zeeland (dit zijn onder andere dingen als toegang tot vele musea, zoals het Te Papa en het bezoeken van bezienswaardigheden zoals Pancake rotsen, keien van Moeraki en meer).

Als je hebt besloten om met een adventure tour te reizen is het belangrijk om rekening met het volgende bij het kiezen van een operator:

• Zorg ervoor dat ze Qualmark gecertificeerd zijn. Het Qualmark logo is een gereglementeerde standaard die ervoor zorgt dat tour-operators voldoen aan de belangrijkste normen voor diensten op hun reizen. Andere belangrijke voorkeuren om op te letten zijn onder andere; TIANZ (Tourism Industry Association van Nieuw-Zeeland), BCA (Bus and Coach Association) en ITOC (Inbound Tour Operators). Elke aansluiting zorgt ervoor dat uw gekozen tour-operator betrokken is bij het voldoen aan een verscheidenheid van de industrie standaarden.

• Kies een reis die bij u past. Bepaal zorgvuldig wat je wilt van je avontuur-tour en bepaal  je keuze hierdoor. Denk aan de activiteiten en mogelijkheden, het rijden van afstanden en de "stijl" van de reis. Van avontuurlijk tot rustigere zijn er excursies die bij alle niveaus passen.

• Ervaring telt. Doe een beetje onderzoek om een operator te zoeken, bekijk bijvoorbeeld naar  beoordelingen en kijk hoe lang het bedrijf al bestaat. Vergelijkingssites zijn een goede manier om je reismogelijkheden te vergelijken.

Ga voor meer informatie over busreizen naar de Flying Kiwi Website.