De Tongariro Crossing Guide

De Tongariro Crossing is beoordeeld als een van de beste op dagwandelingen in de wereld.

Dit artikel geeft een goede introductie voor deze geweldige ervaring.

Door velen beschouwd als een van de beste een dagwandelingen ter wereld, de tocht neemt je door een prachtig landschap over een afstand van ongeveer 17km.

De tour is geïntegreerd in het grootste deel van  zowel de noordereiland-tours en de volle eiland tours van Flying Kiwi adventure tours.

De crossing is een hele dag wandelen en  neemt je over het gevarieerde en spectaculaire vulkanische terrein. In de aanwezigheid van actieve vulkanen kun je een aantal van speciale gaven van het Tongariro National Park ervaren.

Koude bergbronnen, lavastromen, een actieve krater, stoom gaten, smaragdgroene meren en een prachtig uitzicht combineren om dit een plezierige en onvergetelijke reis te maken.

Van een gepaalde route over Zuid Crater waarbij je een bergkam volgt tot de aanloop Red Crater vanwaar je uitzicht op de berg Tongariro kunt krijgen. Je ruikt er de zwavel nog, het bewijs dat Red Crater nog steeds actief is.

Vanaf de top van de Red Crater (1886 meter), het hoogste punt, daalt het spoor neer op drie met water gevulde explosie kraters genaamd de Emerald Lakes.

Hun briljante groene kleur wordt veroorzaakt door mineralen die uitspoelen uit het aangrenzende thermale gebied.

Article by

  • Phone
  • Book now
  • Visit our website