Miljonair Magazine: Een avontuurlijke onderneming

CO2, files, geluidsoverlast, vervuiling: in Nieuw-Zeeland hebben ze daar geen last van. Daar vindt u de aarde zoals die bedoeld was...

met gletsjers, regenwouden, stranden, fjorden en vulkanen. Miljonair op avonturenreis aan de andere kant van de wereld. “Noem het luxe zonder blingbling.” 

 

Zet je schoenen naast je bed, zodat je er zo in kunt stappen – in geval van”, adviseert Madeleine, de uitbaatster van The Oaks Historic Homestead. “En op je nachtkastje vind je een zaklamp.” In september vond in Christchurch een flinke aardbeving plaats. Sindsdien zijn er veertienhonderd naschokken geweest. De avond dat wij landden, tikte de schaal van Richter nog 5,2 aan. Maar de lodge waar wij de nacht doorbrengen, is earthquake proof, zo verzekert Madeleine: “Want hij is van hout.” Dat ik moeilijk de slaap kan vatten, heeft niet alleen met mijn jetlag te maken: ik lig te wachten op het schokken der aarde – een verschijnsel dat hier net zo gewoon is als een hagelbui bij ons. Maar uiteindelijk krijgt de slaap toch vat op mij. Vroeg in de ochtend schrik ik wakker: een hond springt op mijn bed. Tenminste, zo voelt het. Maar er ís helemaal geen hond... Het avontuur is begonnen. En dat krijgt een vervolg in Kaikoura, een dorpje aan de oostkust van het Zuidereiland, op twee uur rijden van Christchurch. Een rit door heuvelachtig landschap vol bloesem en dartelende lammeren (het is lente in Nieuw-Zeeland), met op de achtergrond scherpgerande bergpieken, die mij doen denken aan het gebit van een volwassen mannetjeshaai.